Jeg har ofte tatt meg selv i å tenke at jeg ikke har vært noen eksotiske steder, men her må jeg bare ta meg selv i nakkeskinnet og gi meg selv en liten realitetssjekk, fordi jeg har jo søren meg reist jorden rundt, nesten! Uten at det så og si kostet meg en krone.. Faktisk!

Ved tidligere anledninger har jeg kanskje nevnt at jeg var så heldig å få bli med på en internasjonal marineøvelse på Hawaii, Rimpac '14, iløpet av min førstegangstjeneste. Jeg havnet nemlig på en av Sjøforsvarets besetninger i Kysteskadren, og akkurat denne besetningen var den besetningen som iløpet av våren og sommeren 2014 skulle seile en av fregattene fra Norge til Hawaii for å delta på den øvelsen. "Seilturen" (Bergen, Norge - Pearl Harbour, Hawaii) i seg selv var én opplevelse, men denne akter jeg ikke gå så detaljert inn på, da det heller er alle de fantastiske stedene vi så underveis jeg ønsker å fortelle om. Fordi, å seile fra Norge til Hawaii uten stopp er faktisk veldig umulig (haha, nei? Sier du det, altså..), så du kan vel trygt si at de fleste av oss så frem til destinasjonene våre underveis. 

Det første "nevneverdige" øyeblikket vil jeg gjerne si var da vi seilte gjennom den engelske kanal. Idet vi var på det smaleste (i kanalen) kunne vi nemlig se både England og Frankrike, på hver sin side av fartøyet. Jeg syns hvertfall det er litt kult. Men, akkurat dette har jeg ikke bilde av, dessverre.. At jeg ett år senere skulle skrive om dette på en blogg, og at det derfor hadde vært fint med en god del bilder å velge mellom og vise, var liksom ikke det jeg hadde i tankene på denne turen. He he.

Første plassen vi lå til kai var på Azorene; en liten portugisisk øy svært få av de jeg kjenner hverken har hørt om eller har reist til. Ikke så sykt mye spennende som skjedde der, egentlig. Jeg tror det er en del pensjonister som reiser dit, og jeg har hørt at noen legger bryllupsreisen sin dit, men noe typisk turistmål er det da altså ikke. Den ene dagen gikk en gjeng fra besetningen en opplevelsesrik, umenneskelig lang tur, hvor vi fikk sett store deler av øya (befalet hadde blinksa litt og vi endte opp med å gå dobbelt så langt som de først hadde tenkt). Jeg og Thea endte opp vandrende alene og var noen av de få som ikke haiket seg tilbake på vei ned igjen mot byen. Vi var ganske stolte over det, egentlig. Med vonde bein etter milevis med asfalt, adrenalinkick etter å ha blitt knurret på av en løshund og med mager som higet etter mat, sa vi oss tross alt godt fornøyd med å ha gjennomført turen. 

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg tok særlig mange bra bilder på denne turen, men bildene dere ser over beskriver landskapet ganske godt. En del kirker og brosteinsgater i "sentrum", hvor vi lå til kai, men jeg var for opptatt med å oppdatere venner og kjære om at jeg var i live og det faktum at vi endelig var i land til å ta bilder av en øy de færreste har i det hele tatt hørt om. Vopsi. 

Underveis, fra den ene destinasjon til den andre, fikk jeg sett et blikkstille Atlanterhav (!!), jeg fikk sett hvaler, delfiner, flygefisk og selvlysende sjødyr. En krystallklar nattehimmel hvor man kunne se hver eneste stjerne, melkeveien og litt til ligger fremdeles ferskt i minnet, og jeg har sett endeløse horisonter med nydelige soloppganger og solnedganger. Jeg har kjent solen varme samtidig som vi har seilt gjennom en regnbyge på noen minutter, og jeg fikk (til tross for forsøk på forebyggende tiltak) et T-skjorteskille jeg aldri har sett maken til. Vi snakker svarte armer og ansikt, alt annet H-V-I-T-T. Jeg har kun et lite utvalg av bilder jeg føler er verdt å vise frem, men jeg håper det gir en liten anelse om hvilke fantastiske øyeblikk jorden vår valgte å dele med meg de månedene. Når jeg ser tilbake på det nå, når jeg prøver å sette ord på det for dere, da merker jeg hvor ferskt det fremledes ligger i minnet. Hvor ekte det fremdeles føles og hvordan jeg faktisk lengter litt tilbake. 

 

Pt. 2 cooming soon :)
Shit...

 

Jeg tror jeg har begynt å få litt sansen for denne bloggingen. Jeg holder nemlig på å lage ett, kanskje to (!!!), innlegg om den 3 måneder lange seilturen jeg fikk være med på i 2014, i forbindelse med førstegangstjenesten min i Kongens Norske Marine (Sjøforsvaret, altså) - så stay tuned. Det går litt tregt, det skal jeg ærlig innrømme sånn her og nå med en gang, men jeg har en ganske gyldig unnskyldning, da jeg faktisk har to oppgaver jeg må skrive for de to neste ukene + leseleselese. Men hvem vet? Jeg skal ta nattoget til Bergen kommende fredag, og med tanke på at jeg virkelig ikke får til å sove på toget så kanskje jeg får meg selv til å skrive litt. 

Lat oss krysse våre fingre i håp om at Anine makter å skrive nogen ord om slik en innholdsrik opplevelse 

... 

Idag er det søndag. Men, jeg tror jeg liker denne søndagen. Og jeg skal fortelle deg hvorfor. Det har seg nemlig slik at jeg begynte denne uken med hodepine, tett nese, tung kropp og minimalt med energi - så jeg vil ikke si jeg var særlig fornøyd med akkurat det kan du forstå. Det betydde nemlig at mine planer om en skikkelig knallstart på Februar-måned gikk litt i vasken, og jeg fikk hverken trent eller lest like mye som jeg hadde planlagt. Og rutinemennesket og kontrollfreaken som jeg er fikk det derfor for seg at "nå blir jeg hengende etter" og "nå går resultatene mine i vasken" osv.. Jeg vet hvordan jeg skal holde motet oppe foråsidetsånn. Nei
Men så merket jeg at ved å faktisk lytte til kroppen og gi den pause, så ble formen betraktelig bedre i løpet av onsdagskvelden, slik at det som var igjen av uka ble ganske ok+. Torsdag drog jeg på pilates og fredag, lørdag, søndag gikk slag i slag med tre gode økter etter hverandre. Juhu! 

 


Bilde fra weheartit

Så mine "kloke" ord til deg idag er derfor lytt til kroppen, pust med magen og ikke ta sorgene på forskudd. Plutselig kommer du sterkere tilbake enn noen gang! 
Og virkelig NYT det som er igjen av søndagen. Mandag kommer fort nok som det er.

 

Smilefjes. 


A Little Me
Anine. 21 år. Bergen/Oslo.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Februar 2016 · Januar 2016 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Mai 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · November 2013 · Juni 2013 · Mai 2013 · April 2013 · Januar 2013 · September 2012 · Juli 2012 · Mai 2012 · April 2012 · Mars 2012 · Februar 2012 · Januar 2012 · Desember 2011 · November 2011 · Oktober 2011 · September 2011 · August 2011 · Juli 2011Kategorier


· A little me · Blogg · Hobby · Inspirasjon · Mote · Reise · Trening og kostholdSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits